22 en 23 februari 2020 – Chocoa Chocolade Festival

0

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens het Chocoa Chocolade Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

22 en 23 februari: Chocoa Chocolade Festival

Op het Chocolade Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 85 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers. Kortom: Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op het Chocoa Chocolade Festival.

  • Ontmoet beroemde chocolademakers en experts. Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
  • Proef en stem mee in de Hot Chocolate Awards met Janny van der Heijden, bekend van o.a. haar kookboeken, Tijd voor Max en Heel Holland Bakt!
  • Test je choco-kennis: doe mee met het Consumentendebat ‘Let’s Talk Chocolate’ en quiz mee met Janny!
  • Probeer wijn- en overige combinaties met chocolade in de proeverijen
  • Kom meer te weten over hoe chocolade wordt gemaakt en de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
  • Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je lekker kunt tekenen en kleuren en de leuke Sjakie en de Chocoladefabriek verhalen sessies bij kunt wonen! Schilder met chocolade in de Graanbeurszaal en in de Effectenbeurszaal vind je de Tony’s Chocolonely maak-je-eigen-chocolade-reep en pingpong + tafelvoetbaltafel!
Hot Chocolate Awards

Proef en stem het hele weekend mee voor de “Beste Hot Chocolate van 2019”. De vakjury onder leiding van Janny van der Heijden zal zondagmiddag de winnaar bekend maken. Klik hier voor een toffe video van deze bijzondere Hot Chocolate Awards.

Meer weten? Bekijk dan hier de website van dit event