Sander Peltenburg van de Krekerij over het winnen van de Columbus Trophy

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met Sander van de Krekerij over het winnen van Columbus Trophy.

Sander, je hebt de Columbus Trophy gewonnen, vertel wat over die prijs.

De columbus trophy is een aanmoedigingsprijs voor startende bedrijven die leverancier zijn aan de hospitality branche en/of een innovatief hospitality concept ontwikkeld hebben en is gefocust op de ondernemers achter het bedrijf. Door het winnen heeft de Jury dus ook over ons persoonlijk als ondernemers gezegd dat we op de goede weg zijn. Na het winnen hebben we gelijk veel nieuwe contacten gelegd op de BBB, zijn er een aantal restaurants in de omgeving Maastricht gestart met onze producten en hebben we natuurlijk goed contact gekregen en onderhouden met juryleden die ons willen blijven ondersteunen.

Wat gaan jullie hier verder mee doen?

Er is veel op ons af gekomen na het winnen van de columbus trophy. We hebben heel veel praktische hulp en tips gehad om bijvoorbeeld onze logistiek beter in te richten en zijn met een aantal partners in contact om samenwerkingen op te zetten. Dat is echt heel fijn dat gelijk zoveel partijen willen meehelpen. Je blijft als ondernemer constant bezig met het verbeteren van je bedrijf en de opgedane connecties helpen ons daarmee.

Wat is er gebeurd sinds het laatste interview die ik had met jullie?

Haha, allereerst het winnen van de columbus trophy natuurlijk. We zijn onwijs gegroeid, steeds meer partijen zetten onze producten op de kaart en we worden ook regelmatig benaderd om met chefs een proefsessie te doen omdat ze de smaak van Krekels en Sprinkhanen interessant vinden en daar iets mee willen. Ook hebben we sinds toen ons team uitgebreid en staan er weer een aantal producten klaar om op de Horecava te laten proeven.

Wij gaan in januari een inspiratie sessie houden over de uitdagingen van food-startups in Nederland, waarom moeten mensen volgens jou komen?

Er wordt vaak gepraat over startups en hoe dat soort bedrijven nieuwe innovaties teweeg brengen. Ik ben al een aantal jaar actief geweest in de start-up wereld en uiteindelijk met ons idee in de food wereld gedoken. Elke sector heeft eigen unieke uitdagingen en om innovaties naar de markt te kunnen brengen gaan we tijdens de discussie in kaart proberen te brengen wat die uitdagingen zijn en hoe je ermee om kan gaan. Het is natuurlijk niet alleen voor start-ups interessant maar ook interessant voor grotere organisaties die met dit soort bedrijven willen samenwerken. Als je elkaars uitdagingen beter begrijpt dan kan je uiteindelijk ook beter samenwerken.

Je blijft een topgozer Sander. Wil je voor nu verder nog iets kwijt?

Meld je aan via deze link aan voor de inspiratiesessie en kom vooral naar het Start-up LAB op de horecava, daar vind je ons natuurlijk ook, dus heel graag tot dan!

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Sander en de Krekerij? Klik dan hier en neem nu persoonlijk contact op met Sander Peltenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in