Interview met StartUp Ralph de Groot van Restoranto. “Zonder ervaring ben ik begonnen met het tekenen van de App”.

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met Ralph van Restoranto.

Vertel, wie ben je persoonlijk? Kun je jezelf even aan ons voorstellen?

Yes! Ik ben Ralph de Groot. 26 jaar oud en woon sinds 2 jaar samen met mijn vriendin in Utrecht. Ik ben gek op technologie en alles met betrekking tot innovatie.

Wat heb je allemaal gedaan voordat je begon met ondernemen?

Nadat ik mijn master Strategic Entrepreneurship afrondde heb ik veel gereisd. De ervaring die me het meeste is bijgebleven was een reis door Oost-Afrika. Uiteindelijk was het tijdens een busrit van Oeganda naar Tanzania die me op het idee van Restoranto bracht. Die busrit duurde overigens 52 uur.

OK. Wat gebeurde er dan tijdens die busrit dat je op het idee kwam? 

Nou, ik las een artikel over voedselverspilling bij restaurants. Terwijl ik dat las zag ik om me heen veel mensen die de ‘luxe’ niet hebben om eten weg te gooien. Dat raakte me wel, daar wilde ik iets mee doen. Het uiteindelijke idee kreeg ik niet direct, maar in de periode erna vielen alle stukjes op zijn plaats.

En toen?! Wat heb je allemaal gedaan om je bedrijf op te starten?

Zonder enige programmeer ervaring ben ik begonnen aan het tekenen van de App. Op papier. Het zag er niet uit, maar zorgde er wel voor dat ik mijn idee aan anderen kon uitleggen. Die tekeningen heb ik aan een bevriende designer laten zien en die heeft er toen serieus werk van gemaakt. Dit heb ik uiteindelijk gepitched bij een startup wedstrijd in een zaal vol investeerders. Twee investeerders zagen dit wel zitten en toen is het balletje gaan rollen.

“Zonder enige programmeer ervaring ben ik begonnen MET het tekenen van de App. HEt zag er niet uit.”

Check. Waar sta je nu? Vertel ons wat meer over je bedrijf en producten.

Met de Restoranto app kunnen gasten vooraf bestellen in een restaurant. Doordat ze ook vooraf betalen loopt het restaurant geen risico op een no-show. Daarnaast ben je als restaurant in staat om dynamische prijzen toe te passen op je menukaart. Dat houdt in dat je een korting weggeeft tijdens daluren. Hoeveel dat is bepaal je helemaal zelf. Je behoudt de volledige controle op je prijzen en kan ze op elk moment aanpassen volgens de ideale prijs voor elk moment. Binnen de marges die jij hebt aangegeven natuurlijk!

En waarom moet ik hier nu volgens jou mee aan de slag?

In Rotterdam en Amsterdam begint het al hard te lopen. Steeds meer gebruikers weten de weg naar onze partner restaurants te vinden. Op het moment dat een restaurant op één dag 20 gasten via ons ontvangt maakt dat me wel trots! Vooral omdat veel Restoranto gebruikers zakelijke gasten zijn. Ze hebben een korte lunchpauze, maar willen toch even buiten de deur eten. Via de traditionele weg duurt dit al snel 45 minuten of langer, via Restoranto lunch je makkelijk binnen 20 minuten. Ideaal voor deze doelgroep!

Duidelijk. Hoe reageert de horeca op je verhaal en waar ben je nu trots op?

Onze partner restaurants zien een flinke groei en vinden het een interessant concept. Vooraf bestellen in een restaurant kon natuurlijk altijd al via de telefoon, maar doordat gebruikers nu vooraf betalen loop je ook bijna geen risico op een no-show. Tegelijkertijd zorgen we met slimme push notificaties dat de gasten op tijd arriveren. De positieve reacties maken me ontzettend trots!

Wat is nu je grootste uitdaging en waar heb je hulp bij nodig?

Onze fanbase groeit op dit moment extreem hard en we zijn hard op zoek naar leuke restaurants die Restoranto willen proberen. Het maakt niet zo uit in welke stad je zit, maar de meeste restaurants zitten nu in Rotterdam en Amsterdam.

OK. Dit is je kans! Wat zou je als afsluitende pitch willen zeggen?

Yes! Heb jij een restaurant in de buurt van kantoorpanden? Dan kunnen we denk ik veel voor je betekenen. Mail me even op info@restoranto.com en dan kom ik even langs. We zetten je menu in de app en binnen een dag staat je restaurant live! Meedoen is zonder risico, je kan namelijk op elk moment besluiten te stoppen. Dat gebeurt overigens nooit, de deelnemende restaurants zijn enthousiast!

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Ralph en Restoranto? Klik dan hier en neem nu snel contact met hem op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in