Interview met Niels over de Nederlandse Horeca Prijzen

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met partijen. Dit keer zijn we in gesprek met Niels Groot van de Nederlandse Horeca Prijzen

Vertel Niels, wie ben je?

Hoi, mijn naam is Niels Groot en samen met Horeca Netwerk, Horeca Vizier, Gastronomie, Studio’s Aalsmeer en de DJ’s van Radio538 organiseren we de Nederlandse Horeca Prijzen. Zelf werk ik voor Vote Company en samen ontwikkelen, organiseren en faciliteren wij, naast de Nederlandse Horeca Prijzen, verkiezingen voor onder meer De Persgroep, KVK, Zoover en de Shopping Awards.

En? Wie verdient er volgens jou een podium bij de Nederlandse Horeca Prijzen?

Dat is niet aan mij om dat te bepalen. Vanaf 14 oktober tot en met 25 november kunnen consumenten in heel Nederland stemmen op hun favoriete Horeca-gelegenheid. En dat in 12 verschillende categorieën. De consument bepaalt met zijn of haar stem en cijfers, die worden gegeven voor de prijs/kwaliteitverhouding en klantvriendelijkheid, welke Horeca-gelegenheden zich mogen kronen tot gemeente en provinciewinnaar. Uit de provinciewinnaars wordt uiteindelijk door de vakjury de landelijke winnaar gekozen.

Je hebt het over 12 categorieën, welke zijn dit?

De volgende categorieën maken kans op een gemeente, provincie en landelijke titel:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

Deze categorieën maken kans op een titel per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • Bedrijfsrestaurant van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Eventhoreca van het Jaar

En in de categorie Foodtruck van het Jaar maak je kans op een titel per subcategorie en de landelijke titel. Hier gelden de volgende subcategorieen: BBQ, Burger, Gezond, Friet, Hotdog, IJs, Pannenkoek, Pasta, Pizza, Taco, Tosti, Dessert en Overig.

Hoe maakt de horeca kans op zo’n gemeente, provincie en landelijke titel?

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

Wanneer en hoe worden deze titels uitgereikt?

De verkiezing wordt op 20 januari aanstaande afgesloten met een feestelijk Award Festival in Studios Aalsmeer. Tijdens de uitreiking kunnen de gemeente- en provinciewinnaars (en de subcategoriewinnaars van de foodtrucks natuurlijk) zich laten huldigen en samen met een sympathieke bekende Nederlander en hun Award op de foto. Wie dit is wordt binnenkort bekend gemaakt. Ook worden hier de landelijke winnaars bekend gemaakt door de vakjury en gehuldigd. Onder meer de DJ’s van Radio 538, Kim Kötter en Miss Nederland zijn aanwezig. Dat wordt geweldig!

Gaaf! Kan iedereen deelnemen aan de Nederlandse Horeca Prijzen?

Ja. Horeca-ondernemers kunnen zich gratis aanmelden voor de verkiezing. Op deze pagina kan je zien wie er tot nu toe de genomineerden behoren. Sta je nog niet in dit overzicht, dan kan je jullie horeca-gelegenheid hier aanmelden. De organisatie beoordeelt of een horeca-gelegenheid wordt toegelaten tot de verkiezing. Via deze link kan men een horeca-gelegenheid de tip geven om zich gratis aan te melden.

Heb jij nog vragen aan de lezers van Horeca Netwerk?

Ja, we zoeken nog een partner die een welkomstdrankje wil uitserveren bij het Award Festival. Lijkt me super interessant met deze doelgroep. Geïnteresseerden kunnen zich melden via vragen@horecaprijzen.nl.

En voor vragen over de verkiezing?

De meeste informatie is te vinden op www.horecaprijzen.nl, maar mensen met vragen kunnen uiteraard ook persoonlijk contact met mij opnemen als ze vragen hebben. Dat kan heel eenvoudig door mij te mailen op vragen@horecaprijzen.nl.

Enthousiast geworden? En wil je meer weten over de Nederlandse Horeca Prijzen? Klik dan hier en neem nu eenvoudig persoonlijk contact met Niels op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in