Interview met StartUp Marvin Oltmans van Marvin’s Horecaplanken. “Het creëren van beleving wordt belangrijker”

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met Marvin Oltmans van Marvin’s Horecaplanken

Vertel Marvin, wie ben je persoonlijk?

Ik ben vierdejaarsstudent aan de Hogeschool Utrecht waar ik de opleiding Ondernemerschap & Retail Management volg. Ik zou mezelf kunnen omschrijven als ondernemer, levensgenieter en avonturier. Ik ben een druk type, kom vaak serieus over, kan goed luisteren en ben direct in mijn communicatie. Ik lees en leer graag en ik leef met passie, dus werk ik ook graag omdat ik doe waar ik van hou.

Wanneer kwam je tot het idee om te starten met Marvin’s Horecaplanken?

Het verhaal begint in 2017 op de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Utrecht. In het eerste jaar is het de bedoeling om een bedrijf in groepsverband op te richten. Samen met 5 medestudenten hadden we een horecaplank met 2 inkepingen ontwikkeld om schuivende sausbakjes in de horeca tegen te gaan.

En toen?! Wat heb je daarna gedaan om je bedrijf op te starten?

Nadat het project was afgerond heb ik Marvin’s Horecaplanken opgericht. Ik ben eerst op zoek gegaan naar houtbewerkers en fabrikanten binnen-en buiten Europa. Nadat ik de juiste leveranciers had gevonden, ben ik direct op zoek gegaan naar mijn eerste klant. Die vond ik toen ik langsging bij restaurant Bij Moov. Bij Moov had me namelijk doorverwezen naar de meubelzaak De Koperen Bel. Zij wilden graag een horecaplank kopen met de Domtoren daarin gegraveerd. Dit was het begin van Marvin’s Horecaplanken.

Ok. Waar sta je nu? Vertel ons wat meer over je bedrijf en producten.

Nu maken wij op-maat-gemaakte serveer- en presenteerplanken, tafel organizers (bestekhouders en menuhouders) en klemborden voor menukaarten in onze eigen ambachtelijke werkplaats.

Waarom moeten bedrijven hiermee aan de slag?

Het maatwerk dat wij leveren is interessant voor horecagelegenheden die op zoek zijn naar manieren om hun producten beter te presenteren. Het creëren van beleving wordt steeds belangrijker. Met Marvin’s Horecaplanken kan je presenteren en serveren op een wijze die jouw klanten bij blijft.

Duidelijk. Hoe reageert de Horeca op je verhaal en waar ben je nu trots op?

De horeca reageert positief op de variatie in mijn assortiment en het bijpassende maatwerk dat ik kan aanbieden. De boomschorsplank van TLANT is hetgeen waar ik het meest trots op ben. Dit is dan ook de plank waar Marvin’s Horecaplanken om bekend staat.

En wat is nu je grootste uitdaging?! Oftewel, waar heb je nu hulp bij nodig?

Uitdagingen genoeg! Mijn grootste uitdaging is het vinden van een werkplaats die aansluit op mijn ambities. Het vinden van een nieuwe plek met meer ruimte voor (grotere) machines is het doel voor volgend jaar.

Dit is je kans! Wat zou je als afsluitende pitch willen zeggen?

Graag zou ik willen zeggen dat wij vrijwel elk product van hout op maat kunnen maken. Kom met ons in contact om erachter te komen hoe we jullie bedrijf het beste van dienst kunnen zijn. Neem een kijkje op onze website om afgeronde projecten te zien.

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Marvin en Marvin’s Horecaplanken? Klik dan hier en neem nu eenvoudig contact met hem op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in