Interview met StartUps George en Sander van de Krekerij

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met verschillende StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met StartUps George Brandenburg en Sander Peltenburg van de Krekerij. Twee jonge ondernemers uit Rotterdam die producten maken van krekels en sprinkhanen..

Vertel wie zijn jullie?

Wij zijn George Brandenburg en Sander Peltenburg van de Krekerij. Wij zijn twee startende ondernemers uit Rotterdam zonder een uitgebreide horeca achtergrond maar wel een grote passie om een nieuwe productcategorie naar de foodservice te brengen.

Ok wat willen jullie gaan doen dan?

Wij maken producten van krekels en sprinkhanen. We horen al jaren dat dit het vlees is van de toekomst maar tot nu toe er zijn nog niet veel producten die een weg hebben gevonden in de markt. Dat is eigenlijk zonde, want de dieren zetten voedsel en water heel snel om in vlees, gebruiken veel minder land en zijn dus een heel duurzaam alternatief voor ons gangbare vlees. Maar, veel belangrijker; ze hebben een hele unieke nootachtige smaak die heel interessant is om te gebruiken in gerechten.

Waarom krekels en sprinkhanen?

Steeds meer mensen zoeken alternatieven voor vlees en veel consumenten duiden zich als flexitariër. Wij waren daar zelf ook naar op zoek en zagen in deze dieren een interessant alternatief. Als ze gevoed zijn met het juiste voer blijken ze ook nog eens veel lekkerder te gaan smaken, dus dat wilden we mensen ook laten proeven! Veel mensen vinden het alleen nog steeds spannend en daarom verwerken wij de dieren helemaal in combinatie met plantaardige ingrediënten in een vleesproduct dat een stuk toegankelijker is. Daarom zetten wij nu de krekelburger op de kaart.

Waar staan jullie met de introductie en waar zijn jullie trots op?

Op Gastvrij Rotterdam hebben we de Krekerij gelanceerd en met feedback van chefs onze technieken en recept verbeterd. Op de Horecava hebben we de Krekelburger breed gelanceerd en veel positieve feedback gekregen, het hielp erg dat er zo’n aandacht was voor alternatieven voor vlees. Nu hebben we de eerste restaurants die het op de kaart zetten en dat is toch wel een hele kick.

Wat is jullie grootste uitdaging geweest?

Het maken van een totaal nieuw vleesproduct van dieren die nog bijna niemand gebruikt, en dat ook nog eens op een manier dat het goed te produceren is, is best een uitdaging geweest. Inmiddels hebben we dat redelijk onder de knie en nu proberen we onze producten met de juiste partners en mede enthousiastelingen het breder in de markt te zetten.

Wat zou je nu tegen de lezers willen zeggen als afsluitende pitch?!

Wij denken dat we op deze manier krekels en sprinkhanen op een positieve manier op de kaart kunnen zetten. We zijn druk op zoek naar partners en chefs die daar ook in geloven en gaan samen graag mee aan de slag, neem dus vooral nu contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over George, Sander en de Krekerij? Klik dan hier en neem nu persoonlijk contact op met Sander Peltenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in