In gesprek met StartUp Jilles Eissen van Braxzz Amsterdam

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met verschillende StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met StartUp Jilles Eissen van Brouwerij Braxzz. De enige brouwerij met een 100% focus op alcoholvrij speciaalbier en ciders.

Vertel Jilles, wie ben je en wat heb je tot nu toe allemaal gedaan?

Mijn naam is Jilles Eissen, opgegroeid op Texel. Door toeval ben ik ooit gaan werken bij de Rabobank. Als directeur Bedrijven zat ik altijd met inspirerende ondernemers aan tafel tot ik me realiseerde dat ik eigenlijk zelf ook graag wilde ondernemen. Samen met mijn vriend Mirko hebben wij besloten in 2017 echt iets te gaan met onze passie: namelijk lekker eten en drinken. Braxzz is ons eerste bedrijf en binnenkort lanceren we ook een chocoladelijn.

Wat kun je ons allemaal vertellen over je bedrijf en producten?

Over 5 jaar is de verwachting dat 1 op de 5 verkochte biertjes alcoholvrij is. Braxzz is de enige Nederlandse brouwerij met 100% focus op alcoholvrij speciaalbier en ciders. Na een jaar bestaat ons assortiment uit 6 smaken, een geheel alcoholvrije Porter, Bock en Cider en twee alcoholarme IPA’s en een Tripel. Binnenkort volgen er meer.

Waar sta je met de introductie en waar ben je het meest trots op?!

Na onze lancering vorig jaar mei ging het veel harder dan verwacht. Inmiddels zijn we ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en Finland en online in 15 landen. We zijn ontzettend trots dat onze Porter onlangs als eerste uit een test van 34 bekende alcoholvrije internationale biertjes is gekomen door een panel van gerenommeerde biersommeliers.

Wat is je grootste uitdaging en waar heb je nu het meeste hulp bij nodig?

We zijn enorm blij en dankbaar voor alle aandacht en hulp het afgelopen jaar. We hebben een vliegende start gemaakt, zijn landelijk verkrijgbaar bij 250+ slijters en worden steeds bekender. In 2019 willen we graag de bierkaart op in de horeca. Alle hulp is harte welkom.

Wat zou je nu tegen alle lezers willen zeggen als afsluitende pitch?!

Ons levensmotto is “Zero Compromise”. Dit gaat dieper dan alleen maar geen compromis in smaak. Investeren in partnerships, positief je medemens benaderen en altijd op zoek naar hoe je samen beter kan worden. Doe je mee? Bel ons dan gerust!

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Jilles en Brouwerij Braxzz? Klik dan hier en neem nu heel eenvoudig persoonlijk contact op met Jilles Eissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in