Interview met StartUp Robert van Dommelen van Dynamice

0

Om te kunnen werken aan onze missie: “Iedereen voldoende kansen geven om zichzelf te kunnen onderscheiden” praten we regelmatig met verschillende StartUps. Dit keer zijn we in gesprek met Robert van Dommelen van Dynamice die Guarana Energy ijsjes hebben ontwikkeld en deze nu zowel nationaal als internationaal actief in de markt zetten.

Vertel, wie ben je persoonlijk? Kun je jezelf even aan ons voorstellen?

Hoi, ik ben Robert van Dommelen, 46 jaar jong. Getrouwd, vader van 3 fantastische kinderen en naast het feit dat ik graag werk breng ik veel tijd door op het hockeyveld. Ik mag graag de barbecue aansteken, een mooi wijntje drinken en ik ben gek op ijs!

Wat heb je allemaal gedaan voordat je begon met ondernemen?

Mijn tweede opvoeding heb ik genoten bij het Korps Mariniers en daarna ben ik 9 jaar politieagent geweest in Rotterdam-Zuid. Beide beroepen heb ik met veel plezier en passie uitgevoerd en deze hebben mij mede gevormd tot wie ik vandaag de dag ben. In 2002 besloot ik om te stoppen bij de politie. De ambitie om te ondernemen was er namelijk altijd al en op 1 februari 2002 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

En toen?! Wat heb je allemaal gedaan om je bedrijf op te starten?

In het begin barste ik van de energie en de ideeën en heb ik echt moeten leren om te doseren. Ook mijn dagen hadden helaas maar 24 uur. Uiteindelijk heb ik geleerd om mijn plannen stap voor stap uit te rollen en was dat het moment dat mijn bedrijf vorm kreeg.

Ok. Waar sta je nu? Vertel ons wat meer over je bedrijf en producten.

Dynamice is een heerlijk, taurine vrij waterijsje in de smaken zoet-rood-fruit en fris-lemon-lime. Beschikbaar in 2 formaten, namelijk 70ml voor een snelle Energy boost en 110ml voor als je even de tijd hebt om te genieten van de combinatie van smaak, textuur en frisheid. Primair zijn we begonnen in de festival wereld en langzaam maken we nu ook de transitie richting sport, recreatie en horeca. Dit omdat de voordelen van Guarana steeds meer gezien wordt door een breder publiek. Vandaar dat we inmiddels ook alweer de stap naar het buitenland hebben gemaakt. Zoals afgelopen november in Zuid-Afrika.

En waarom moet ik hier nu volgens jou mee aan de slag?

Niets moet natuurlijk, maar als je een alternatief wilt voor de hedendaagse energy producten die allemaal taurine gebaseerd zijn óf je hebt gewoon trek in een kwalitatief goed ijsje, dan ben je bij Dynamice aan het goede adres.

Duidelijk. Hoe reageert de horeca op je verhaal en waar ben je nu trots op?

Tot nu toe zijn de reacties positief. We begeven ons in een moeilijke markt. Daar zijn we ons van bewust. Maar, we zien zeker ruimte voor een product als dat van ons. De horeca ondernemers die open staan voor verandering en op zoek zijn naar iets nieuws zijn zeker bereidt om ons in hun assortiment op te nemen. Het meest trots ben ik op dit moment dat we onlangs een nieuw ijsje hebben gelanceerd; Een raket ijsje zónder toegevoegde suikers. We hebben hem daarom Dynamice ZERO genoemd. Zonder guarana en zero toegevoegde suikers. Een fantastisch product in een markt waarin suikerdiscussie steeds verder oplaait.

Wat is nu je grootste uitdaging en waar heb je hulp bij nodig?

De grootste uitdaging zit hem in het bereiken van het grote publiek binnen de ruimte die we als jong bedrijf hebben. Af en toe moet je een “mazzeltje” hebben zoals het item tijdens Voetbal International. Daar zijn we 2 minuten in beeld geweest nav een foto van een dame die ons ijsje aan het eten was bij Excelsior.

OK. Dit is je kans! Wat zou je als afsluitende pitch willen zeggen?

Dynamice Guarana Energy ijs en Dynamice ZERO zijn fantastische producten. Goed van smaak, fijn van textuur en passend binnen de huidige tijdsgeest. Nodig ons eens uit, dan praten én proeven we je bij. Ik weet zeker dat we je verkoop een Energy boost kunnen geven, dus we kijken er naar uit om je te ontmoeten.

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Robert en Dynamice? Klik dan hier en neem nu eenvoudig persoonlijk contact op met Robert van Dommelen.